Volite li rasprodaje?
56, Belgrade, Serbia

procitajte...:)))Rasprodaja, sniženo (nije bitno koliko je sniženo). Ima žena koje se maltene seksualno uzbude kada procitaju reci kao što su "rasprodaja", "sniženo", "sales", "saldi" ili samo razlicite procente koji oznacavaju sniženje. Zaista, rasprodaja može izgledati kao dobra ideja - jeste da stvar nabavljate na kraju sezone, ali nabavljate firmiranu stvarcicu po znatno nižoj ceni. Možda i nije u pitanju firmirana stvarcica, vec samo nešto što je maltene besplatno. Koliko su rasprodaje dobra ideja?
Za radnje su svakako odlicna ideja - na taj nacin se oslobode zaostale robe i isprazne magacin za novu robu u trendu, umesto da placaju slanje te robe nekud drugde. Naravno, tu je i dodatna zarada, ne onolika koliku bi imali da su tu istu robu prodali u jeku sezone, ali sigurno bolja od nikakve. A koliko su rasprodaje dobra stvar za kupce? Tu su vec mišljenja podeljena.
Neki rasprodaje smatraju fantasticnom prilikom da po sniženim cenama nabave robu omiljenih im brendova ili da jednostavno pazare nešto jeftino. Rasprodaje tako budu prilika da se malo ponove i opreme, a da ipak ne potroše previše novca. Naravno, pod pretpostavkom da ne kupe i ono što im je potrebno i ono što nije, vec je samo, eto, na sniženju (cest ženski postupak). Tada se zapravo ne uštedi, samo se zatrpate stvarima s kojima posle ne znate šta cete.
S druge strane, ima i onih koji ne mogu da smisle rasprodaje. Glavni razlog su gužve; nije neobicno da na rasprodajama izbije i tuca oko nekog artikla. Pored toga, gužve dovode i do drugih neprijatnosti - ne možete da na miru razgledate robu, ispred garderobe su kilometarski redovi, može se lako desiti da u toj ludnici previdite neku grešku na robi... Sve to znaci dosta nerviranja i mogucnost da tek kad bude prekasno otkrijete da ste nabavili artikal s felerom koji, pošto je kupljen na rasprodaji, ne možete da vratite. A može i da se desi da vam u toku sezone neka simpaticna stvarcica zapadne za oko, rešite da sacekate rasprodaju kako ne biste dali nenormalno veliku sumu novca za nešto što je ipak samo jedna slatka krpica - a ta simpaticna stvarcica i ne dospe do rasprodaje, pošto bude simpaticna i mnogim drugim ljudima.
Dakle, rasprodaje, dobre ili ne? Ako imate dovoljno strpljenja da otrpite gužve, i oko sokolovo da uocite svaki eventualni feler, i ne kupujete ono što vam nije potrebno, rasprodaja može da bude korisna. Ukoliko to nije slucaj, kupovina u toku sezone je ipak bolji izbor.


Plavusa...:))))

33 views
 
Comments
_SALE_HH_ 29.04.2009

KUPUJEM SAMO STO MI TREBA I STO MI SE SVIDI !! :-P

plavusa2008 plavusa2008 29.04.2009

naravno...:)))

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes