27.06.2009
deco! deco!
48, Kragujevac, Serbia

 pričamo sinoć na poslu kolega i ja o nekim jaaaaaaaaaaako bitnim stvarima......
 pričamo sinoć na poslu kolega i ja o nekim jaaaaaaaaaaako bitnim stvarima. čega bi se uhvatila 2 dokona ugovorca nego- deca. o čemu smo lajali pročitaćete u nastavku. sedimo mi tako (a da bilo je oko 3h ujutru), kad poče neko da viče. izletimo napolje i tek onda provalimo da su to ustvari ženski glasovi koji pevaju, tj pokušavaju da pevaju. naravno sve se to dešava na teritoriji vs, tj našoj, a nadam se da ne moram da napominjem da nije dozvoljeno nalaziti se tu,  naročito noću, pa čak iako su to lepe devojke, kao što se kasnije ispostavilo. prilazimo mi grupi od 8 devojaka i pitamo šta rade tu (glumimo strogoću). umesto odgovora dobijamo flašu vodke iz drhtave ruke devojke od nekih 14-15 godina pijanog pogleda. naravno nismo uzeli (da se ne primaju pojedini kako vojska pije) i odmah im rekosmo da se kupe i da idu. e tu nastaje problem. jedna je ustala odmah lagano 3 su jedva a ostale 4 nisu mogle.
koja je poenta ove priče?
verovatno će mi zameriti mlađa populacija ali moram da se upitam znaju li roditelji (a i ja sam to, i takođe imam ćerku) šta im deca rade i u kakvom stanju dolaze kući? i pitam se znaju li šta sve još konzumiraju naša deca u ovoj našoj demokratskoj i pravednoj državi koja je dozvolila da se osobe mlađe od 18 godina uopšte nađu na ulici u to vreme i u takvom stanju, i koja je dozvolila prodaju svega i svačega deci?
samo hoću da se roditelji zamisle šta se sutra može dogoditi i dokle može dovesti nebriga, mada i deca ovog uzrasta takođe su već svesna posledica svojih postupaka.
razumem ja i mladost i ludost i ja sam takav bio, ali ljudi nemate pojma kako je ružno videti mladu devojku mrtvu pijanu, kako je drugarice nose u taxi pa se vraćaju po drugu, treću, četvrtu...

115 views
 
Comments
latifundije 03.07.2014

bas tako! srecno nam svima

Psykhe 27.06.2009

Razgovor sa decom je najvazniji..... Treba im objasniti sve shto ih interesuje, ne treba biti tabu tema.... Pogotovo kada su u pitanju alkohol, cigarete, droga i josh mnogo toga.....
Deca dosta upijaju od nas, ali i od okoline, zato im teba dati primer... I usmeriti ih....
Ova pricha me je shokirala, jer moj sin je njihovih godina.... Smatram da su roditelji krivci koji decu u tom uzrastu pushtaju da ostaju do sitnih sati, zar se ne pitaju gde su im deca i kako mogu mirno da spavaju.
Ne treba ih drzati pod kljuchem nisam ni za to.... Samo umerenost....

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes