NEKE MOJE MISLI I OSJEČAJI
66, Slovenska Bistrica, Slovenia



Da, priroda i njene lepote, muzika, to su moje najmilije stvari za smirenje. Zato još nešto mojih osječaja i misli, koje rjetko pišem. Ali osječam da če to netko drukčije, dublje osjetiti :

Ništa ne može nadomjestiti one časove, kad osjetimo želju, da bi se sa bliskom osobom zagrlili, oslonili glavicu na rame ... setno pogledali u oči, nebo, travnate livade gdje šetaju srnad, zečevi, cvrču male životinjice (čričkovi), skaču kobilice, povija vetar travicu, vrhove grana okolnom šumicom, gdje se skrivaju fazani i mnoge druge ptice koje ne poznajem ( ali to nije bitno ), šetam kod potočiča, gdje smo se nekad igrali, kupali, pecali i mnogo prijatnih dana u mladosti provodili, a potočič negdje tako lepo žubori, da bi mogao sesti i slušati žamor njegov osobiti, te tako još više dečjih i drukčijih uspomena budi. Imam i puno ribnjaka. Tamo imam jednog na mjestu, gdje ima vrlo, vrlo rjetkih posetioca, za kojeg kažem da je samo moj i 10.000 m2 njegove čiste zelene površine, gdje se leti kupam go, ko od majke rođen, i zamasima te punim plučima ''režem'' vodicu ispod i po vodenoj površini. Ima i nešto labudova, rački in drugih manjih životinjica, koje su jedini svedok mog prisustva. Ima i puno roda, sa mladunčadima, neke i u blizini moje kuče ..... ej, sve to vidim i osjetim, kad se šetam po mojoj okolini. A za zabavu idem na feštice, da plešemo i ponekad malo zapjevamo. Idem u planine i druga lepa mesta u prirodi, gdje možeš sanjati do mile volje, slušati šumove prirode, ptica, tražiti vrganje ........... i još puno toga o čemu bi se moglo pisati. To su moje misli, snovi i osječaji.
Da se sve to može osjetiti, ostvariti, treba nešto i za sebe napraviti. Ja to radim. Pa kad bude jednom jedna slična osoba sve to sa mnom delila biče još divnije. Jer u dvoje je jednostavno ljepše. Imam puno osoba, sa kojima možemo skupa iči, to su poznanici-e, kolegi-ce, prijatelji-ce. A kad stvarno budem osjetio da bi to mogla biti osoba, sa kojom bih rado podijelio budučnost ... biče još divnije.

Eto i ja se raspisao.

Zato treba iči dalje, sve dok ne nađeš .....

Zlatko iz Gaja.

26 views
 
Comments
budisavcanka 22.07.2011

Zato treba iči dalje, sve dok ne nađeš .....

ZLATI58 ZLATI58 24.07.2011

To je sigurno ... da trebaš ustrajati ....

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes