ZASTO JE TESKO BITI FIN?...
75, Belgrade, Serbia


Poranila jutros da pazarim,da izbegnem guzvu,subota je pazarni dan.Pojedine prodavnice jos zatvorene,sacekam ispred jedne par minuta.Naidje prodavac otkljuca,ja mu rekoh sta mi treba,on mi zapakova,ja platim,i onako vedro mu rekoh....posto sam vam prva musterija,neka vam ovaj dan uspesan i srecan bude!
On mi namrgodjen odgovori.....gospodjo ja ne verujem u srecu!Dobro, ja cu njemu,....ali bar mozete reci hvala!Nije me udostojio ni jednim jedinom pogledom a ni recju.Izadjoh postidjena.Jesam li nesto pogresila?Setih se onog "apela" ili reklame na TV-u....nije tesko biti fin! Nama ocigledno jeste!!!
A secam se i doba onog davno proslog kada je sve bilo u drzavnim rukama.Prodavci su se prema musterijama odnosili kako im se cefne,plate su im bile iste,nisu radili po ucinku.
Pojavom privatnih prodavnica/butika odnos prodavca prema musteriji se promenio,jer ako je ljubazan,musterija ce verovatno ponovo doci.
Ja svakako kod onog mrguda,vise nikada!

40 views
 
Comments
svetskiputnik1 23.10.2011

Fina si i kulturna osoba ali to ne mozes ocekivati i od drugih.Dobar,fin i kulturan covek ce ti uvek uzvratiti ljubaznoscu a los i namrgodjen nikada.U zivotu sam navikao da prema pravim ljudima treba biti dobar a prema losim i neprijatlejima,uzvratiti istom merom,jer ce ti u zivotu samo oni i praviti probleme.
Dok je sve bilo drustveno,jednom u Rovinju sam hteo kupiti cipele.Videvsi kako me ignorisu, u jednoj prodavnici sam pitao imaju li bilo koje cipele 43 broj i kad sam dobio negativan odgovor sto je bila ocigledna laz , neodgovornost i nesavesnost prema poslu,izasao sam napolje i shvatio da ih tu necu moci kupiti.U drugoj radnji sam isto kao i ti morao pokazati na cipele moj broj da bi ih kupio.

Danka46 Danka46 24.10.2011

Htela bih da je za ovakvo ponasanje kriivac ova kriza,pa ljudima ta "zuta minuta" nikako da prodje.Nazalost desavalo se i ranije,kada se lepo zivelo.
Hvala na komentaru *BYE*

budisavcanka 15.10.2011

U moje vreme iako u drustvenom sektoru trgovci su bili fini i uslužni ...bilo je izuzetaka.... PLATE SU BILE PO UČINKU....koliko robe prodaš...toliko zaradiš...

Danka46 Danka46 15.10.2011

Jel tako bese,nesto se ne secam.ali se secam jednom davno,htedoh da kupim neke papuce za plazu.Pogledam u izlog jedne prodavnice i ugledam ih.
Udjem unutra njih dve prodavacice caskaju, na mene ne obracaju paznju.
Jos niisam stigla da izgovorim i pitam jedna od njih me presece....nemamo.
Ja u cudu!Kako nemate,eno ih u izlogu.Bila je besna sto sam im prekinula diskusiju.E, one sigurno nisu radile po ucinku!

bane56 15.10.2011

Vozis li se ti gradskim autobusom?

Danka46 Danka46 15.10.2011

Retko,kad odem u velegrad,ali znam sta si hteo reci *YES*

333Jovan 15.10.2011

...fino....

Danka46 Danka46 15.10.2011

*KISSED*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes