RODITELJI I DECA....
75, Belgrade, Serbia


Poznajem ga dugo godina,jos je momcic bio,radili smo u istoj firmi.Ozenio se mlad sa devojcicom koja tek sto je iz puberteta izasla.Roditelji su u to vreme bukvalno terali svoju decu da se zene i udaju, jos nezreli za brak a sve iz straha da im se deca ne zaljube u stranca.
Brak im je bio na klimavim nogama od pocetka,u zivot su im se mesali svi,i njeni i njegovi.
Ipak izrodise troje dece,vise puta se razdvajali,sastajali,deca odrastala u teskim uslovima.
Oboje su radili,finansijski bili stabilni,ali malo su toga imali zajednickog,osim dece naravno!
Na kraju je definitivno dosao kraj njihovom braku.Na sudu je ona smireno bez ikakvih emocija rekla da decu prepusta njemu,ocu?!Da joj je naporno da ih ona odgaja.Cudno ponasanje,jer ovde u ovoj zemlji su samohrane majke prioritet. Bio je ocajan,cesto dolazio kod mene,za vreme pauze da mi se izjada a ja ga strpljivo slusala,saosecala sa njim,ponekad savetovala,kao sto bi sestra svog mladjeg brata.
Nije mu bilo lako,sa troje dece,velika je to odgovornost a i u firmi mu je posao bio zahtevan.Bio je toliko ogorcen da kako mi rece....nikada joj nece dozvoliti da pridje deci,dok god je ziv!
I bi tako.Ona se nesto i nije uzbudjivala,jer je u suprotnom mogla da se obrati sudu koji bi njemu naredio da joj omoguci vidjenje sa decom.Prijala joj je sloboda,bez obaveza,htela je da nadoknadi sve ono sto nije kao devojka nije mogla.Prolazile su godine,cerke se zadevojcile(imali su ih dve i sina) pocele da izlaze,desavalo se da se sa njom,majkom, sudare u nekom od disko lokala ali su okretale glavu od nje.Znam da su bile kivne na nju sto ih je ostavila a verovatno je i otac uticao na njih.
Pokusala sam da ga savetujem da nije dobar nacin,to sto radi,tacno,znam kroz kakve je krize prolazio.... ali deca su ta koja odlucuju,ona je ipak njihova majka,moze mu se to jednog dana kada odrastu vratiti kao bumerang.Nazalost pokazalo se da sam bila u pravu.
Drzala su se deca oca sve dok im je bio potreban...
A sada kada su i sami roditelji,okrenuse ocu ledja,zaboravise sve sto je za njih cinio,sve teske trenutke koje je sa njima proziveo,a zaboravise i beskrupuloznost majke!Uspostavili su kontakt sa njom,ona ih cesto obilazi,poigra se sa unucima,a njemu kako cujem je i to uskraceno...


33 views
 
Comments
milorad miki maksimovic 29.10.2011

nazalost.

Danka46 Danka46 29.10.2011

Da,nazalost!

Piraterija 29.10.2011

Ne moze se ovako prosudjivati sta je tu dobro, logicno i posledicno.
Kad kukavica polozi jaja iz njih ne izlaze laste i golubovi i sokolici.
Zenskom umu malo treba da bude egocentrican i materijalistican.
A igrati se pogledima prema zivotu je pipava stvar jer iste reci znace totalno razlicito.
Ovde nemamo vaspitanje, imamo huskanje na..... Verovatno u svim oblastima , ne samo u vezi majke ili oca.Vrlo moguce da su iz cele price izasli narcisi, a prica to prikazuje kroz odnose zahvalnosti sto je pokusaj da se babe i zabe pomesaju.

Danka46 Danka46 29.10.2011

Hvala na komentaru!

pcelar 29.10.2011

dobro,...pošto imam istu konfiguraciju :-)), dve ćerke i sina, pitam se koji je ispravan put, pozzz

Danka46 Danka46 29.10.2011

Uh tesko pitanje,ja sam imala mogu reci srece, kao samohrani roditelj.jedino sto bih savetovala,budi prvenstveno roditelj pa prijatelj,i stavi granice!

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes