NJEGOV ZIVOT TAMO...
75, Belgrade, Serbia

Lako je tebi, ti živiš u Švajcarskoj
Ova brda su gora od zatvorskih zidova, gde god baciš pogled neka čuka..planina. Ako ostaneš u gradu, nerviraš se zbog drugačijeg mentaliteta i svima smetaš. Napokon petak, taman dođeš s'posla, pustiš muziku, odma počinju reklamacije zvone, kucaju, brbljaju, prokletstvo, praznog su duha, nemaju svoj život.
Znaam, u Srbiji isto ima dosta baksuza, radio-mileva ali ipak je tvoj narod.
Ove njihove ulice su užasno čiste, nisam pretpostavljao da može da te uhvati nostalgija za ugaženim žvakama po betonu, naletišs ponekad i na žvaku ovde...ali jedna žvaka ne čini Srbiju.
Kad bih ovo rekao drugu iz Srbije, bez pardona bi rek'o ''pa vrati se ako ti je tako loše“ ne znaš ti kako je u Srbiji!!
I S K U L I R A Š
Ovde se može komotno živeti, ja se nisam baš nešto obogatio, uvek knap. Ništa nisam stavio na stranu, ali druže moj...mi ovde imamo bolji materijalni život mada je plaćen određenom cenom, a to je oduzimanje sopstvene egzistencije.
Sve što sam bio u Srbiji, sve moje navike..itd. sve je to besmisleno ...ovde te niko ništa ne pita, postaješ broj i živiš od lepih sećanja. Fali mi taj miris Srbije. Najviše nedeljom uveče, kad je čovek otuđen, a sutra novi dan i ideš na pos'o, rano tek onda zaboli u tu nedelju kad nemaš gde da se vratiš a tu gde si ti se ne ostaje, ni napred a ni nazad.
Pljuješ ono što tog trena živiš, a ne nalaziš rešenje da se domogneš sna, tražiš smisao i pokušavaš da zavoliš ili bar da tolerišeš ono što te nervira i što prezireš.
Zna i ovde da bude jedan dan sunčan, nekad bato moj sastavi i po 2-3 dana za redom i mi to zovemo najtoplije leto. Vidiš vesele ljude, vozaju bicikle, rolere, kafići otvoreni izađemo ko oni hladnokrvci...kako se to vec stručno kaže..gušteri i zmije kad se izvrnu na suncu.
Čudna je ova Švajcarska, gde god kreneš sve neke krave, koze, seljaka i traktora na pretek koliko se samo smoriš, ali opet sa druge strane imaju oni tu organizaciju, sve na vreme, nema gužve, svađe, svemu se zna mesto, neće da te vozaju po šalterima ko naše bahate sekretarice!
Šta još da napomenem..e da: Imamo i mi ovde naše ''jugonostalgične kanale'' pink, pink plus, pink extra, mislim...ispiranje vangle, što bi reko naš narod ''magare se tovari dok je u blato''... nego da ja ne smorim nekog, i da ne budem patetičan, najbolje da ja odem da spavam, ustajem u ponedeljak rano.
Lepo smo se ispričali, sad odoh da kuntam...pozdrav!

33 views
 
Comments
jhanus2010 22.01.2012

*HI* dome slatki dome

Danka46 Danka46 22.01.2012

Vecina misli kao ti,dok drugi kazu, dom mi je tamo gde mi je lepo... *BYE*

snezana 21.01.2012

NIKOME NIJE TAKO BAS SVE POTAMAN, TREBAMO SE SAMO RAZUMETI..A SVICA? HM. NE BIH O NJOJ...POZDRAV.

Danka46 Danka46 21.01.2012

Pozdrav i tebi sneki! *BYE*

aleksandra 21.01.2012

:-) *THUMBS UP* *ROSE*

Danka46 Danka46 21.01.2012

*OK* *DRINK*

budisavcanka 21.01.2012

Sve je to tako....U tuđini ti si uvek tuđin.....il dođos kako bi rekle lale....

Danka46 Danka46 21.01.2012

A kad u tudjini provedes veci deo svog zivota,onda si i tamo odakle si potekao...tudjin! *BYE*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes