...5 majmuna...
47, Belgrade, Serbia

Imate pet majmuna koji se nalaze u jednom kavezu. Treba da postavite uske stepenice prema vrhu kaveza tako da samo jedan od njih može da se penje po njima. Zatim na vrh tih stepenica stavite bananu. Kad tad, jedan od majmuna kreće po hranu. U trenutku kada on počne da se penje po stepenicama ostalu četvoricu, pomoću creva prikopčanog na slavinu, istuširajte ledenom vodom. Oni će da jurcaju po kavezu i da vrište protestujući na taj način. Majmun koji se popeo na vrh kaveza uzeće bananu i pojesti je.

Potom postavite drugu bananu na vrh stepenica. Opet jedan od njih kreće po voćku, opet ostalu četvoricu tuširate ledenom vodom, opet prekinete kada on završi sa jelom.
Kada 30. put postavite bananu na vrh kaveza (a možda i ranije) i kada ponovo jedan od njih počne da se uspinje uz stepenice, ostala četvorica će skočiti na njega i otkinuti od batina jer ne žele da ponovo budu tuširani ledenom vodom .. Tada izvadite jednog od njih iz kaveza, a u njega ubacite jednog novog majmuna. On ne zna šta se tu zbiva i odmah kreće po bananu, a ostala četvorica se bacaju na njega i tuku ga. On ne zna zašto ga tuku, i posle par puta je shvatio da ne sme da ide po banane, jer ne želi da ga tuku.

Tada opet izvedite iz kaveza jednog starog majmuna, a uvedite opet jednog novog. Ovaj, naravno, odmah kreće po bananu, a trojica starih majmuna i onaj jedan „novi“ majmunčić istog će trenutka početi da ga tuku – pri čemu onaj novi ne zna zašto to radi, ali ga najjače bije.
Neprekidnim menjanjem majmuna u jednom trenutku ćete imati petoricu novih. „Najnoviji“ koji krene po bananu dobiće batine od ostale četvorice koji pojma nemaju zašto to rade, zašto ga tuku, oni nikada nisu bili poliveni 'ladnom vodom. Kada bi ih pitali zašto to rade oni bi rekli "To je naša kultura, naš način života, kako se mi osećamo..."

29 views
 
Comments
aleksandra 05.04.2017

*JOKINGLY*

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes