Мудровања или искрице, већ по вољи
58, Požarevac, Serbia

Мудровања или искрице, већ по вољи

Опет се правдам самоме себи, али безуспешно. Толико да и самоме себи више не могу и не успевам комотно да поверујем.

Свака раскош, квари обичаје или укус. Разумевање их постепено мења, уобличује и продубљује, као и у љубави. Не постоји ли разумевања, џаба раскоши сав лажни сјај.

Ако код некога цените само његове врлине, а побуду лоших не разумете, гарант да их и код себе не уочавате, и да у крајњем случају нисте у стању уопште ни да волите.

Ја нисам сигуран претерано у себе. Сигуран сам тек толико, колико ти осећаш да ја осећам тебе и ти мене. И то је довољно, па док траје, нека траје. Када нестане тога, онда могу да уображавам или да наставим даље.

Живот се гизда украсима. Младост, лепота, снага и знање, све тежи да се покаже и докаже. У животу нам смета само начин. Док су машта и радозналост покретач и основа света и свега око нас.

Одговори, канда давно потказаше скоро сва наша питања, а питања осташе у сећањима.

Кажу, истина је само једна. Нарочито када комплекси живе кроз аплауз сопственог цинизма сећања.

Основна разлика између мушкараца и жена, могла би се свести на следећу констатацију: Мушкарац ће своју шкарт робу (своје лоше особине), увалити жени-продати сопственом упорношћу, док ће жене то исто урадити истицањем истих на највише и најударније рафове у продавници, излогу. Зато многе жене и воле баш трговачке путнике.

Ми се тако добро правимо, да тек касније схватимо колико се лоше варимо, и колико је празна та тачка, што је на крају ставимо. Шта славимо?

Само људска глупост нема цену, индивидуална је од случаја до случаја и има је у енормним количинама. Све остало је на продају.

v Ништа олако, јер олако моће свако. Само објашњења, имају увек жељу да буду посебна и јединствена. Али не успевају увек. Што су једноставнија и штурија, ту је и осећај да су искренија.

v Да смо паметни колико мислимо често да јесмо, имали бисмо и мало више среће у животу, и били са особом не коју можемо да волимо, него коју заиста волимо.

v Идеју о Богу, продаше роду најпре они што мишљаше да све могу. Ја не могу, само се трудим свакога дана да откријем, шта и колико још то могу.

Чудно, када се реч одвоји од реченице, она добије често неки други смисао. Исто је и са мушкарцем од жене, када се одвоје једно од другог, док је смисао заправо заједничко значење.

Веруј, али не претеруј, већ и самога себе преиспитуј и понекада прислушкуј, јер један од двојице, зна често и гадно да погреши.

Лаж не може постати истина, лаж може постати само навика. У недостатку навике настаје паника, јер недостаје тренутак, у коме је за нас постојала истина.

51 views
 
Comments
Piraterija 23.03.2018

Pa lepo ti to u svoje ime izrece...

Cudno ali ne svidjaju mi se ove iskrice, a volim drugacije misljenje od svog, tacnije drugaciju misao od svoje...
Ocas posla ja prodam svoje misljenje i uzmem to drugo..

Jer.....(a to bi moglo za skoro svaku ovu iskricu da se primeni)
Kad covek nema sta da izgubi drzanjem do sebe, onda postaje svoj.

biksi.po biksi.po 23.03.2018

Pa što se meni žališ, ne sviđa ti se ne sviđa ti se. Drži se sebe i svojeg...mislim mišljenja.

biksi.po 23.03.2018

Ljudi u principu ne vole mišljenje drugačije od sopstvenog, valjda zato što se podsete, da i sami nemaju čvrsto utemeljenog na svojem, i da su i sami često u zaključcima lutali, ili su naprosto zalutali....

Blog
Blogs are being updated every 5 minutes