Dejana's blog

Dejana
39, Petrovac, Montenegro

..Zanimljivo je to,sto gotovo svaki dan se saplicem o sopstvenu sjenku,nikako da je sklonim,izbjegnem,namamim..bunilo cini svoje! isto vrijeme,kazaljke nikako da se sklope..sjaj oka,smjesi se drugim licima..

Dobar dan,ali ja ne znam ko ste vi ? imate tu neopisivu slicnost,ima to smisla,ali ja ne znam i dalje ko ste vi ?muci me ta radoznalost,prekida gdje sam najtanja..nerazumijem svoje ponasanje!

Druga sam ja,moram biti,nisam takmicarka u suzama,vec u smijehu,nazire se malo taj osmijeh,sklizne kad ne treba i opet sam ja,ja..ona stara! ni to zlato nema vise sjaj,ni moc,davno izlizana,ne veselim joj se..izbjegavam tu pustos,vise me ispunjava paucina i starost zadovoljstva... druga sam ja,znam,nisam…


25.03.2012

...nista se nije promijenilo kod vas,ne date nikom sta vam pripada,lisce opada,cvijeta sve,vama ?vama..svejedno..! cutite..steta,poljubac taj,te suze..vjecnost! Ostanite na kraju tog zivotnog mosta,stidljivo prekrijte rukama oci,nek drugi ne vide svoj odraz u vama,providni ste do bola...zalite li sebe,ponekad ? ili se zadovoljno sepurite upravo zato sto ste prazni iznutra ???!

.nista se ne dogadja,a u vama vjeciti haos,nikom ne date vasu pricu,sebicni ste ,ne trazite cilj a ni razlog za nesto bolje...sjedite li bas na toj stolici ?ili samo na jednoj polovini ?..nasmjesite se,pogodjena istina!
Mokri,vlaznog li vremena ?tuznog li filma ? cemu te suze ?sta vam je ?jesmo se pokajali,u redu…


03.08.2013

Sta mi to nocas radis,mojom se mukom sladis,uzimas i ovo malo sto je od mene ostalo ...

Sta mi to nocas pricas, opet one iste price,zbog kojih mi mladost prodje, a sreca ne dodje ... Sta ce mi sad ljubav ?Nisam ti ja za to ,sto me nisi voleo,kad je trebalo !!

Sta mi to nocas pricas,zar opet one iste price ????? Sta ce mi sad ljubav ,nisam ti ja za to ..


Pisem li ovo opet ?hm ? startujem sama sebe,iritiram toliko,da prosto ne znam sta da napisem,cemu i pisanje ? svodi se znam,na nesto,prerasta kasnije u nesto zanimljivo,mozda u citane stihove..neko ce citati,mozda i pjevusiti,uz dobro vino,ili dobre note,kako god..pustiti zaboravu,ne..isuvise bi boljelo..

mozda i prerasta u neko dobro pravilo,za obazrivost,podstrek,
al svejedno ovom vremenu!


... za zivot vezu vas uglavnom sitnice, koje toliko dubinski idealizujemo,dok ne postignu svoj maximum,pritom,ne obaracate paznju,na njeznost nepoznatih rijeci...

zasto postajete surovi,kada se uhvatite u kostac s ' vremenom ? ne uporedjujte ,to je nesto vase,vas ideal ,vaseg vremena..ne dopustite da inat prica iz vase lampice,budite hiroviti i lako ce zvijezda biti na dlanu vase nekad cijenjene ruke....zaboravili ste sebe,pokrenite se kao nekad..to je vas cilj!


..ne zaboravite,glavno,voleli ste,znate vec kakao dalje! aplauz vam sledi na kraju predstave! uzivajte i namjerno se spotaknite o s'opstveno priznanje.......


Palim cigaretu,pokusavam..Prvi put..Ne volim,taj osjecaj,ne prija.Al ima ipak nesto ,nestoo
Zamagli sve oko tebe,kao da sve ponestaje,emocije naviru,nevjerovatno .. Ne volim,necu vise.Gasim i palim opet. Tako u krug . Zaboravim da imam srce..Osmjehom mislim da sam potkupila sve.. Grdno se varam! Veceras se odajem ,imena mi se niko ne sjeca,blokiram ,al super mi je ..

Previse lica,ovdje..Ne svidja mi se . Gledam u jednu tacku ,i kao da gazim po liniji ,mogu ja to,mogu ..Ni miris kafe nije kao nekad..Kafa ? U ovo doba ,djevojko ? Ipak cu ja vama doneti neko vino,prijace ..Taj graciozni hod,odvazno,kao pred nekim vijecem .. Hvala,uzvinkuh,cudnog…


23.10.2012

Moze se odmah preci na stvar ?Da se izbjegne dosadni ritual,pocecu ovako il onako,pocecu onako kako samo ja znam i umijem! Bez tacaka,pitanja,odgovora.,nek bude jedan veliki zarez,nek se prica nastavlja,sto da ne ? Zasto bi stali a ni poceli nismo ? Ostavite,taj cuveni zarez na kraju,nek bude jedina svjetlost,nikad s e ne zna,kada ce postati vas cilj,za ispunjavanje vasih zelja...Ipak ,nismo izbjegli ritual,bilo je kratkih uvodnih rijeci..


Sad prelazim,evo pazljivo citajte..''Mozda vam se i dopadne '' ,je rovo nije prica romanticne zene, samo momenat ''da kucnem u drvo'' ,vec prica istinita,onako nadasve iskrena,bez osjecanja,priznajem,al nikako da odgonetnem,zasto mi oci…


27.01.2012

----.ljubav je strpljiva,njezna,nema ni zavisti a ni ponosa...---



--siromasni su oni koji nikada nisu voljeli..odlazak nije smrtna presuda za ljubav,vec osjecaj da mnogo lijepo ,jace boli.

.kada igras razumom,gazis srce..zakoracih negdje drugo..Ušuškana u vašem svetu, samo vas posmatram. Okrećem glavu, ne želim ni da vidim, ni da čujem. Stare izlizane priče. Mrzi me da razgovaram,,

. Ne ulazim u razgovore, okrećem glavu, ne zanimaju me njihove priče niti pokušaji da me osvoje.Ne dozvoljavam da me upoznaju. Vole me oni,koje upravo ja volim ili oni koje sada vise volim..slucajnosti ne postoje,iako mi zelimo da postoje,to je ipak nasa…


01.10.2012

 ..haljina otvorena duz ledja,kosa duga zamrsena,muzika lagana,gotovo necujna,korak pred korak,dvorana velicanstvena..olicenje raskosi i luksuza..Kretala se veoma ,sigurna u sebe,kraj gracioznog bazena,opijena neobicnim mirisom noci,tiho u ritmu povjetarca zaplesala..gotovo da nije ni primjetila da je kraj haljine skoro u bazenu ili je primjetila,al opet po ko zna koji put nije obracala paznju..Na jedno ipak nije ostala ravnodusna..dobro poznati osmijeh,zazivio je u njenim usima..


..crtam te,zavisi od raspolozenja! obozavam "kikotanje" ,kad po kozna koji put pokusavam,precizno nacrtati tvoj lik na zamagljenom staklu..zamisli,ne uspjevam,al ne odustajem!..

kruzici ove dosadne cigarete,veceras posebni neki oblik imaju,ne ispunjava me,njihovo umjece je kao i uvjek sivilo vjestackih boja,koje katkad i nama predstavljaju zanimaciju! otsikom stopala,more mi ne da mira, porusi svaka nadanja i iscekivanja..i opet na kraju samo ostanu rijeci ,meni strane,dok je lik odlutao,negdje u korak s pjenom plavog mora...malo li je ,?hm? nasmjesim se u uhvatim samu sebe,kako trazim odlutale korake davno nekad urezane... ludim,jel da ? ..

zapravo ,to i nije moja igra,nepodnosljiva sam!!! inspiracija ?gdje li…


← previous 1 2 next
Blog
Blogs are being updated every 5 minutes